Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 23 September 2019

2019.09.23 - Nyhetsbrev

Ny telefonsvindel-bølge mot Norge. Facebook har suspendert flere titalls tusen apper som kan ha misbrukt persondata. Sårbarhet avdekket i iOS 13 som kan lekke kontaktinformasjon.

Ny bølge av telefonsvindel mot Norge

I disse dager pågår det nok en gang svindelkampanje, spesielt mange oppringere er fra Algerie og Seychellene. Vi anbefaler å ikke ta telefonen dersom man ikke kjenner igjen nummeret som ringer, selv om dette ikke koster penger. Det er også viktig å ikke ringe tilbake igjen til slike numre, da dette kan koste penger.
Referanser
https://www.dagbladet.no/nyheter/telefonsvind[...]

Facebook har suspendert flere titalls tusen apper som kan ha misbrukt persondata

Opprydningsarbeidet etter den høyt profilerte Cambridge Analytica skandalen pågår fortsatt. Facebook har kommet med en stor oppdatering som gir en ny indikasjon på omfanget av skandalen. De spesifikke årsakene til at appene er blitt suspendert oppgis ikke. Selskapet påpeker at ikke alle disse appene utgjør en sikkerhetsrisiko, men det kreves grundigere undersøkelser.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/facebook-har-sus[...]

Sårbarhet avdekket i iOS 13 som kan lekke kontaktinformasjon

Jose Rodriguez har publisert en video som avdekker en sårbarhet i den nylig lanserte iOS 13 for iPhone og iPad. Svakheten kan utnyttes ved å utføre et FaceTime-anrop mot enheten, for så å bruke Siri til å åpne kontaktlisten. Dette gjør det mulig å hente ut alle kontakter på enheten uten å låse den opp med biometri eller en pin-kode. Videoen ble publisert for over en uke siden, mens iOS 13 enda var i beta. Apple sier i en uttalelse at feilen vil bli rettet opp i iOS 13.1 som publiseres 24. September.
Anbefaling
Oppdater til nyeste iOS 13.1 når den slippes.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>