Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 20 September 2019

2019.09.20 - Nyhetsbrev

Click2Gov-sider opplever fremdeles store mengder angrep. Google sluppet oppdatering for Chrome. Apple har lansert iOS 13.

Click2Gov-sider opplever fremdeles store mengder angrep

For omtrent to år siden begynte hackere å målrettet angripe Click2Gov betalingsportaler som tilhører lokale myndigheter i USA og Canada. I etterkant av angrepene ble det gitt ut sikkerhetsoppdateringer som skulle rette opp i feilene og forhindre videre utnyttelse av systemet. Likevel ble det i løpet av den siste måneden oppdaget at 8 betalingsportaler som kjørte nyeste versjon av programvaren hadde blitt kompromittert. Dette har ført til at betalingsinformasjon for mer enn 20 000 innbyggere har havnet på avveie. Mellom 2017 og 2018 antas det at den samme gruppen hackere stjal betalingsinformasjon for inntil 300 000 innbyggere og slapp unna med mer enn 1.7 millioner amerikanske dollar i fortjeneste.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/two-years-later[...]

Google sluppet oppdatering for Chrome

Google sluppet oppdatering for Chrome for Windows, Mac og Linux. Den nye versjonen utbedrer flere svakheter, hvor én er rangert som kritisk. Det anbefales å oppgradere.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2019/09[...]

Apple har lansert iOS 13

Apple har nå sluppet iOS 13 som kommer med en rekke feilopprettinger og generelle forbedringer. Blant annet innfører omsider Apple en natt-modus direkte i operativsystemet som gjør det mulig å bytte til et tema med mørkere farger. Videre har de lagt til et nytt Swipe-tastatur, samt en oppdatert versjon av standard-applikasjonen for håndtering av bilder på enheten. Førstkommende tirsdag lanseres også iOS versjon 13.1 som kommer med flere feilrettinger, samt iPadOS som skal tilby ekslusive funksjoner for nettbrettene, deriblant utvidet støtte for Apple Pencil og et bedre grensesnitt for filsystemet.
Referanser
https://www.cnet.com/news/apples-ios-13-just-[...]
https://techcrunch.com/2019/09/19/ios-13-secu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>