Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 16 September 2019

2019.09.16 - Nyhetsbrev

Instragram fikser sikkerhetsfeil. Svakhet i LastPass.

Instragram fikser sikkerhetsfeil

Tidlig i august fant en israelsk hacker, med Twitter-navnet @ZHacker1, en feil i den sosiale mediaplatformen Instagram. I korte trekk kunne en ondsinnet aktør få tak i aktive telefonnumre, og linke dem med tilhørende kontaktinformasjon. Facebook, som eier Instragram, har nå fikset feilen.
Referanser
https://www.scmagazine.com/home/security-news[...]

Svakhet i LastPass

I forige måned oppdaget sikkerhetsforskeren Tavis Ormandy en svakhet i LastPass. Tjenesten er den mest populære for å lagre passord. Sårbarheten i programmet eksekverer et ondsinnet javascript kode. Angripere kan lokke brukere inn på ondsinnede nettsider for så å utnytte svakheten til å se passord og brukernavn til brukeren på nettsider han har besøkt tidligere.

Feilen er nå utbedret og detaljer er offentliggjort.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/lastpass-bug-le[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>