Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 2 September 2021

2021.09.02 - Nyhetsbrev

Microsoft advarer mot uvanlig «smart» phishing-kampanje. Sikkerhetsoppdatering for Google Chrome. Skadelig programvare skjules i AMD- og NVIDIA-GPUer.

Microsoft advarer mot uvanlig «smart» phishing-kampanje

Microsoft advarer om en ny phishing-teknikk. Den ny teknikken tar i bruk en CAPTCHA-test som Microsoft tror brukes for å omgå scanning av siden slik at analyseverktøyet ikke når helt frem til selve phishing-siden. Den første siden som offeret tas til er også en tilsynelatende legitim side, men denne siden omdirigerer øyeblikkelig til en annen side. Det blir brukt en rekke andre verktøy for å få siden til å virke mer legitim slik som etterligning av Office 365, forhåndsutfylt epost-adresse til brukeren og omdirigeringen til andre legitime sider.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/microsoft-advare[...]

Oppdatering for Google Chrome

Google vil rulle ut en oppdatering til Chrome til den stabile kanalen for Windows, Mac og Linux i løpet av de kommende dagene/ukene. Versjonen er Chrome 93 (93.0.4577.63). Oppdateringen inneholder en rekke feilrettinger og forbedringer.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2021/08[...]

Skadelig programvare skjules i AMD- og NVIDIA-GPUer

Nettkriminelle gjør fremskritt i salg av skadelige programvarer som utnytter GPUer på infiserte maskiner. Dette kom frem i hackerforum som et Proof-of-concept (PoC) hvor malwaren bruker GPU-minnebufferen til å lagre skadelig kode og kjøre den derfra. I følge annonsøren fungerer dette kun på Windows-systemer som støtter versjoner 2.0 og nyere av OpenCL-rammeverket.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>