Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 30 September 2021

2021.09.30 - Nyhetsbrev

Russisk IT-profil fra Group-IB er pågrepet og anklaget for landsforræderi. GriftHorse-skadevare har infisert over 10 millioner Android-enheter.

Russisk IT-profil fra Group-IB er pågrepet og anklaget for landsforræderi

En av Russlands mest prominente IT-gründere, Ilya Konstantinovich Sachkov (35), ble tirsdag pågrepet i Moskva og varetektsfengslet i to måneder. Han er siktet for forræderi ved FSB-domstolen og det beryktede høyrisikofengselet Lefortovo.

Det russiske nyhetsbyrået Tass siterer en ikke-navngitt sikkerhetskilde på at Sachkov er anklaget for å ha samarbeidet med utenlandsk etterretning og statsforræderi. Den siktede benekter begge anklagene, skriver Reuters.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/russisk-it-profi[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2[...]

GriftHorse-skadevare har infisert over 10 millioner Android-enheter

Sikkerhetsfirmaet Zimperium har oppdaget en mobil skadevare som melder på brukere på premium SMS-tjenester som koster 35 dollar i måneden. Skadevaren har blitt distribuert ved å lastes opp apper til Google Play Store og tredjeparts app-stores. Dersom en bruker har lastet ned applikasjonen med skadevaren, får vedkommende masse pop-up vinduer på telefonen som spør brukeren om å verifisere nummeret sitt. Når de da har lagt inn telefonnummeret sitt, blir de trukket 35 dollar i måneden. Denne kampanjen har pågått siden november 2020.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/this-dangerous-[...]
https://tech.slashdot.org/story/21/09/29/2334[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>