Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 3 September 2021

2021.09.03 - Nyhetsbrev

Gavekort-hackere stjeler penger fra 100 000 e-postinnbokser daglig. Aggressive DDoS-angrep mot britiske VoIP-operatører. Teknisk analyse av Qakbot.

Gavekort-hackere stjeler penger fra 100 000 e-postinnbokser daglig

En anonym kilde har oppdaget en nettkriminalitetsgruppe som kompromitterer opptil 100 000 e-postinnbokser per dag. De gjør tilsynelatende lite annet med denne tilgangen enn å stjele gavekortskoder som kan selges videre på nettet. Denne metoden, hvor små summer stjeles fra mange mennesker over en lengre periode er langsom, men har fordelen med at den er vanskelig å oppdage. Det beste man kan gjøre for å sikre seg mot denne typen kriminalitet er å benytte seg av flerfaktorautentisering.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2021/09/gift-card[...]

Aggressive DDoS-angrep mot britiske VoIP-operatører

To britiske VoIP- operatører har fått forstyrret sine tjenester de siste par dagene av et pågående DDoS-angrep. VoIP Unlimited har bekreftet at det har kommet et løsepengekrav etter å ha blitt rammet av et vedvarende og storstilte DDoS-angrep. De påstår at angrepene kommer fra den russiske cyberkriminelle gjengen REvil.

Torsdag 2. september var tjenestene operative igjen, men angrepene pågår fortsatt. London-baserte VoIPfone lider også fortsatt under angrepet med brudd på inngående/utgående samtaler, og SMS-tjenester.
Referanser
https://www.theregister.com/2021/09/02/uk_voi[...]

Teknisk analyse av Qakbot

Kaspersky har skrevet en teknisk analyse av den mye brukte bank-trojaneren Qakbot.
Referanser
https://securelist.com/qakbot-technical-analy[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>