Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 17 September 2021

2021.09.17 - Nyhetsbrev

Gratis REvil løsepengevirus hoved-dekrypteringsnøkkel utgitt for tidligere ofre. Det Sør-Afrikanske justisdepartementet rammet av løsepengevirus-angrep.

Gratis REvil løsepengevirus hoved-dekrypteringsnøkkel utgitt for tidligere ofre

En gratis master-dekrypter for REvils løsepengevirus-operasjonen har blitt utgitt. Denne lar alle ofrene gjenopprette filene sine gratis.

REvil master-dekrypter er laget av cybersikkerhetsfirmaet Bitdefender i samarbeid med politiet. Bitdefender vil ikke dele detaljer om hvordan de skaffet dekrypteringsnøkkelen, men den funkerer for alle REvil-ofre som er kryptert før 13.juli.

Ofre for REvil løsepengevirus kan laste ned dekrypteringsnøkkelen fra Bitdefender.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Det Sør-Afrikanske justisdepartementet rammet av løsepengevirus-angrep

Det Sør-Afrikanske justisdepartementet har avslørt at de ble rammet av et løsepengevirus-angrep i september 2021. Dette er det andre vellykkede cyberangrepet mot en statsinstitusjon i Sør-Afrika på to måneder. Hendelsen skjedde 6. september og etterlot alle avdelingens informasjonssystemer kryptert og utilgjengelige.
Referanser
https://www.digitaljournal.com/tech-science/s[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>