Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 13 September 2021

2021.09.13 - Nyhetsbrev

Personopplysninger om millioner av barn stjålet fra skoler, lekket ut på det mørke nettet. KrebsOnSecurity truffet av enormt nytt botnet kalt “Meris”.

Personopplysninger om millioner av barn stjålet fra skoler, lekket ut på det mørke nettet

I USA blir mange skoler rammet av ransomware-angrep, og personopplysninger om millioner av barn publiseres på det mørke nettet.

NBC News samlet og analyserte filer fra disse nettstedene og fant at de er fulle av personlig informasjon om barn. I 2021 publiserte ransomware-gjenger data fra mer enn 1200 amerikanske K-12-skoler, ifølge en oppgave som ble levert til NBC News av Brett Callow, en ransomware-analytiker ved cybersikkerhetsselskapet Emsisoft.
Referanser
https://www.nbcnews.com/tech/security/hackers[...]

KrebsOnSecurity truffet av enormt nytt botnet kalt “Meris”

Torsdag kveld var KrebsOnSecurity gjenstand for et ganske massivt (og barmhjertig kort) distribuert denial-of-service (DDoS) angrep. Angrepet kom fra "Meris", det samme nye botnettet bak rekordknusende angrep mot den russiske søkegiganten Yandex denne uken og Internett-infrastrukturfirmaet Cloudflare tidligere i sommer.

Mens nattens Meris-angrep på dette nettstedet var langt mindre enn det nylige DDoS-angrepet mot Cloudflare, var det langt større enn anngrepet mot Mirai i 2016 som holdt KrebsOnSecurity offline i nesten fire dager. Trafikkflommen fra torsdagens angrep var mer enn fire ganger det Mirai klarte for fem år siden. Dette siste angrepet involverte mer enn to millioner forespørsler per sekund. Til sammenligning genererte 2016 Mirai-DDoS omtrent 450 000 forespørsler per sekund.

Botnettet består for det meste av hackede MikroTik routere.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2021/09/krebsonse[...]
https://therecord.media/meet-meris-the-new-25[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>