Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 21 September 2021

2021.09.21 - Nyhetsbrev

Datainnbrudd hos Epik påvirker 15 millioner brukere, inkludert ikke-kunder. Stor personvernendring kommer snart til milliarder av Android-enheter.

Datainnbrudd hos Epik påvirker 15 millioner brukere, inkludert ikke-kunder

Epik har nå bekreftet at det faktisk skjedde et uautorisert angrep mot systemene deres. Kunngjøringen følger forrige ukes hendelse hvor hacktivistgruppen Anonymous lekket 180 GB data, stjålet fra nettleverandøren Epik. Det viser seg at Epik også har lastet inn og lagret store mengder informasjon fra offentlige Whois-databaser.

Datalekkasjen har blitt lastet inn i tjenesten haveibeenpwned.com.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://haveibeenpwned.com/

Stor personvernendring kommer snart til milliarder av Android-enheter

Android-apper som ikke har vært brukt på en stund, vil snart miste den tilgangen til sensitive enhetsfunksjoner som sensorer, SMS -meldinger og kontaktlister etter ikke å ha vært brukt en periode.

Funksjonen tar sikte på å hjelpe Android-brukere med å kontrollere personvernfølsomme app-tillatelser i sammenheng med at brukere har titalls apper på en enhet, hvorav mange ofte ikke blir brukt etter en stund.

Google ga ut funksjonen for Android 11 i fjor, men i desember vil den utvides til "milliarder flere enheter" via en automatisk oppdatering. Oppdateringen vil komme for enheter som kjører Android 6.0 (API 23) og nyere.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/google-this-maj[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>