Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 23 September 2021

2021.09.23 - Nyhetsbrev

Myndighetene i Litauen advarer om potensiell sensurering på Xiaomi telefoner. DDoS-angrep mot VOIP.ms. Cisco har publisert sikkerhetsoppdateringer, hvorav tre er kritiske.

Myndighetene i Litauen advarer om potensiell sensurering på Xiaomi telefoner

Personer i Litauen blir anbefalt å ikke bruke 5G smarttelefonene OnePlus 8T 5G, Huawei P40 5G og Xiaomi Mi 10T 5G. Telefonene har nemlig sensurmoduler som kan sensurere flere latinske og kinesiske ord som er forbundet til sensitive politiske emner i Kina. Disse modulene er midlertidig skrudd av i EU, men kan når som helst aktiveres uten å varsle brukeren. Xiaomi telefoner sender også krypterte meldinger til Xiaomi-servere dersom eieren benytter seg av Xiaomi cloud service.
Referanser
https://www.tv2.no/nyheter/14246070/
https://therecord.media/lithuanian-government[...]
https://www.nksc.lt/doc/en/analysis/2021-08-2[...]

DDoS-angrep mot VOIP.ms

Kanadiske VoIP.ms har siden 16.september vært under DDoS-angrep. Dette har forhindret flere av deres 80 000 brukere å benytte seg av tjenestene deres og VoIP.ms har nå implementert captchas som en verifiserings-metode for å motvirke angrepene. Angriperne har utgitt seg for å være løsepengevirus-gruppen REvil, men dette er trolig bare for å skremme VoIP.ms til å betale 4.2 millioner dollar for å stoppe angrepene.
Referanser
https://arstechnica.com/gadgets/2021/09/canad[...]

Cisco har publisert tre kritiske sikkerhetsoppdateringer

Cisco slapp den 22. september en rekke sikkerhetsoppdateringer. Tre av sårbarhetene har blitt betegnet som kritiske og bør patches. Det er blant annet flere svakheter i Cisco IOS XE.
Anbefaling
Installer patcher.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]
https://nsm.no/fagomrader/digital-sikkerhet/n[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>