Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 15 September 2021

2021.09.15 - Nyhetsbrev

Oppdateringer tilgjengelig fra Adobe for diverse produkter. Tidligere amerikansk militærtrio var cyber-leiesoldater for UAE. Gruppen Anonymous hevder å ha stjålet store mengder data fra Epik. Månedlige oppdateringer fra Microsoft.

Oppdateringer tilgjengelig fra Adobe for diverse produkter

Adobe har sluppet sikkerhets-oppdateringer for 15 av sinde produkter, blant annet Adobe Photoshop, ColdFusion og Acrobat Reader.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/security-bul[...]

Tidligere amerikansk militærtrio var cyber-leiesoldater for UAE

Tre tidligere amerikanske etterretnings- og militære operatører brøt USAs lover om eksport av våpen og datasikkerhet ved blant annet å hjelpe De forente arabiske emirater med å stjele data fra folks iPhone-telefoner. De var tiltalt for forholdene, men har nå inngått en avtale med påtalemyndighetene.
Referanser
https://www.theregister.com/2021/09/15/three_[...]

Gruppen Anonymous hevder å ha stjålet store mengder data fra Epik

Medlemmer av hacktivistkollektivet Anonymous hevder å ha hacket web-hosting-selskapet Epik og angivelig å ha stjålet "ti år med data", inkludert mengder informasjon om selskapets klienter og deres domener. Epik er kjent for å tilby web-hosting for kontroversielt innhold.
Referanser
https://gizmodo.com/anonymous-claims-to-have-[...]

Månedlige oppdateringer fra Microsoft

Denne måneden fikk leverte Microsoft oppdateringer for 86 sårbarheter hvor 3 av sårbarhetene er kritiske.

Blant oppdateringene er en patch for svakheten kjent som MSHTML (CVE-2021-40444) som allerede blir brukt i målrettede angrep.

Det blir også utbedret en svakhet i systemet for å auto-konfigurere WLAN-forbindelser, der alle versjoner av Windows er rammet. Denne svakheten kan gi en ikke-autentisert bruker tilgang til sårbare maskiner.

Microsoft patcher også en sårbarhet i Microsoft Open Management System. Dette er et åpent kildekode-prosjekt som blir ledet av Microsoft som brukes til overvåking av servere. Linux-systemer i Azure-skyen får i mange tilfeller denne komponenten installert automatisk, og disse systemene må patches manuelt. Svakheten har en CVE-score på 9.8 og gir en ikke-autentisert bruker remote root-tilgang til systemet.
Referanser
https://isc.sans.edu/diary/Microsoft+Septembe[...]
https://msrc.microsoft.com/update-guide/
https://www.wiz.io/blog/secret-agent-exposes-[...]
https://krebsonsecurity.com/2021/09/microsoft[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>