Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 4 October 2019

2019.10.04 - Nyhetsbrev

Egypt brukte Google Play for å spionere på egne borgere. Nederlandsk politi har tatt ned et vepsebol av DDoS botnets. Ny 0-dags sårbarhet gi angripere full kontroll over Android telefoner. Cisco Security Advisory publisert for oktober. Med PDFex kan man se innholdet til krypterte og passordbeskyttede PDFer

Med PDFex kan man se innholdet til krypterte og passordbeskyttede PDFer.

Forskere i Tyskland har funnet en måte å komme seg forbi passordbeskyttelsen og krypteringen til PDFer. Ved hjelp av PDFex kan dermed personer se innholdet i krypterte og passordbeskyttede PDF filer.
Referanser
https://threatpost.com/hack-breaks-pdf-encryp[...]

Ny 0-dags sårbarhet gi angripere full kontroll over Android telefoner

Angripere utnytter nå en ny 0-dags sårbarhet som gir fulle root-tilganger i Android gjennom å installere en ikke-trusted app, eller gjennom å kombinere sårbarheten med en sårbarhet i Chrome. Sårbarheten utnyttes aktivt
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Nederlandsk politi har tatt ned et vepsebol av DDoS botnets

Politiet i Holland har denne uka tatt ned en hosting-leverandør av DDoS bot-tjenester. Servere ble beslaglagt og to menn arrestert i kontorene til bedriften KV Solutions.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/dutch-police-ta[...]

Cisco Security Advisory publisert for oktober

Cisco har kommet med oppdateringer for å utbedre flere sårbarheter. Alle oppdateringene har fått kritikalitet "High".
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/viewE[...]

Egypt brukte Google Play for å spionere på egne borgere

Hackere med antatt bånd til Egypts myndigheter har benyttet Googles offisielle Play-butikk til å publisere app som spionerte på egne borgere. Appen var særlig rettet mot journalister, advokater og visse politikere i opposisjon.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>