Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 21 October 2019

2019.10.21 - Nyhetsbrev

Dekrypteringsverktøy gitt ut for STOP ransomware. Europeisk flyplass infisert med cryptominere. Mindreårig siktet for hacking av Dagbladet. Forskere får Amazon Alexa og Google Assistent til å avlytte og stjele passord.

Dekrypteringsverktøy gitt ut for STOP ransomware

Antivirus-selskapet Emsisoft publiserte 18. oktober et dekrypteringsverktøy som fungerer for 148 av 160 varianter av STOP-ransomwaren. Verktøyet ligger tilgjengelig på EmsiSoft sine nettsider og er helt gratis å laste ned. Det antas at 460 000 individer har blitt infisert av løsepengeviruset så langt. Det er fremdeles 12 varianter av løsepengerviruset programmet ikke er i stand til å dekryptere, men EmsiSoft mener at det nå burde være mulig gjenopprette nesten 70% av alle krypterte filer. De anbefaler også at klienter som er infisert med en av de 12 resterende variantene tar vare på disse dataene i tilfelle en løsning blir tilgjengelig i fremtiden.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/free-decrypter-[...]

Europeisk flyplass infisert med cryptominere

Threatpost rapporterer at en europeisk flyplass skal ha fått mer enn halvparten av sine arbeidsstasjoner infisert med krypto-minere. Sikkerhetsbruddet ble oppdaget av sikkerhetsetterforskere fra Cyberbit da de var tilstede på flyplassen for å installere nye sikkerhetsløsninger. Cyberbit har i etterkant analysert programvaren som viser seg å være en velkjent XMRig Monero Miner med mindre modifikasjoner. Angrepet hadde liten innvirkning på flyplassens drift, men Cyberbit poengterer at programvaren kan ha vært til stede i månedsvis før den ble oppdaget og at dette gir en indikasjon på at IT-sikkerhetsnivået på flyplassen var for lavt.
Referanser
https://threatpost.com/major-airport-malware-[...]
https://www.cyberbit.com/blog/endpoint-securi[...]

Mindreårig siktet for hacking av Dagbladet

På torsdag ble Dagbladets nettsider tatt ned i over tre timer etter at en hacker skaffet seg tilgang til nettsiden og publiserte uønsket innhold. Nå har politiet identifisert en antatt gjerningsperson i saken som viser seg å være en ungdom bosatt utenfor Oslo. Rune Skjold, seksjonssjef for finans- og spesialetterretning i Oslo politidistrikt sier i en uttalelse til NRK at politiet har gjort beslag av ungdommens datautstyr og vil etterforske saken videre. Politiet mistenker at den mistenkte skal ha fått tilgang til nettsidene ved at kritiske passord har havnet på avveie.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/ungdom-siktet-for-ha[...]

Forskere får Amazon Alexa og Google Assistent til å avlytte og stjele passord

Sikkerhetsforskere har utviklet tredjeparts-utvidelser til Amazon Alexa og Goole Assistent til å avlytte brukeren og stjele passord fra brukerne. Funnene kan tyde på at kontrollen med tredjeparts-utviklede tillegg til taleassistenene er for dårlig.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/alexa-and-googl[...]
https://srlabs.de/bites/smart-spies/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>