Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 18 October 2019

2019.10.18 - Nyhetsbrev

Cisco ute med oppdateringer. Svakhet i Galaxy S10 åpner låseskjerm for alle fingeravtrykk. ESET Research ute med rapport om Operation Ghost. Aller Media mistenker å ha blitt hacket.

Cisco ute med oppdateringer

Cisco har gitt ut oppdateringer til flere av sine produkter. Noen av svakhetene gjør det mulig for en angriper å ta kontroll over systemet.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

Svakhet i Galaxy S10 åpner låseskjerm for alle fingeravtrykk

En svakhet i Samsung Galaxy S10 tillater hvem som helst å åpne en telefon så lenge denne er i et spesielt deksel. Dekselet gir problemet for skanningen og gjør at den åpner opp låseskjermen for alle avtrykk. Samsung sier at de skal gi ut en oppdatering som skal fikse svakheten.
Referanser
https://www.bbc.com/news/technology-50080586

ESET Research ute med rapport om Operation Ghost

ESET Research har gitt ut en rapport om Operation Ghost som omhandler gruppen The Dukes, også kjent som APT29 eller Cozy Bear. The Dukes er mistenkt for å stå bak innbruddet ho DNC (Democratic National Committee) i USA rundt valget i 2016. ESET har nå oppdaget at gruppen har infiltrert et EU-land sin ambasade i Washington DC. Rapporten forteller også om de fire forskjellige malware-familiene som gruppen bruker, for eksempel hvordan PolygotDuke bruker sosiale medier for å hente URLer til sine C&C-servere.
Referanser
https://www.welivesecurity.com/2019/10/17/ope[...]

Aller Media mistenker å ha blitt hacket

Det ble torsdag kveld publisert uønsket innhold på flere av Aller Media sine nettsider. De politianmelder hendelsen. Det er ikke klart hvem som står bak, men politiet fikk torsdag kveld én IP-addresse av Aller Media. De vil fortsette med å styrke sikkerheten til nettsidene og brukerkontoene sine.
Referanser
https://www.dagbladet.no/nyheter/mistenker-ha[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>