Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 16 October 2019

2019.10.16 - Nyhetsbrev

Sikkerhetsoppdateringer fra Oracle og Adobe. Firefox 70 kommer med forbedret sikkerhetsfokus. Pitney Bowes rammet av ransomware-angrep.

Sikkerhetsoppdatering fra Oracle

Oracle har gitt ut Security Advisory for oktober hvor 219 svakheter blir adressert. Spesielt mange feil blir patchet i Acrobat Reader, men ingen av svakhetene er så langt kjent utnyttet i reelle angrep så langt.
Referanser
https://www.oracle.com/technetwork/security-a[...]

Adobe har gitt ut sikkerhetsoppdateringer

Adobe har nå publisert sine sikkerhetsoppdateringer for oktober som blant annet retter opp i 67 svakheter knyttet til Acrobat og Reader. Flere av svakhetene kunne benyttes til å eksekvere vilkårlig kode, samt å lekke informasjon.
Referanser
https://blogs.adobe.com/psirt/?p=1795
https://www.theregister.co.uk/2019/10/15/adob[...]

Firefox 70 kommer med forbedret sikkerhetsfokus

Versjon 70 av Firefox publiseres 22. oktober og skal forbedre de eksisterende sikkerhetsindikatorene i nettleseren. Det skal blant annet gjøres enda tydeligere at en side benytter HTTP fremfor HTTPS. Dette gjøres ved å vise et ikon av en hengelås som er gjennomstreket dersom siden benytter HTTP. De legger også til et ikon i adressefeltet som endrer farge dersom det oppdages at nettsiden forsøker å spore brukerne sine ved hjelp av cookies o.l.
Referanser
https://blog.mozilla.org/security/2019/10/15/[...]

Pitney Bowes rammet av ransomware-angrep

Pitney Bowes ble mandag rammet av et ransomware-angrep. Selskapet hevder at angrepet ikke har berørt kundedata, men flere av deres tjenester ble utilgjengelige.
Referanser
https://threatpost.com/pitney-bowes-hit-with-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>