Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 10 October 2019

2019.10.10 - Nyhetsbrev

Svindler tatt for storstilt kryptomining i Singapore.

Svindler tatt for storstilt kryptomining i Singapore

En mann fra Singapore gjorde identitetstyveri av to amerikanske borgere og utga seg for å være representant for et spillutviklingsfirma og et esport-selskap. Han brukte de stjålne identitenene til å åpne konti hos flere tjenesteleverandører, bl.a. Amazon. Via disse kontoene kjørte han storstilt kryptomining, og var på et tidspunkt den største forbrukeren av ressurser i AWS. Flere av regningene fra tilbyderne ble betalt av administrasjonen i spillutviklingsfirmaet. På grunn av hans samlede gjeld på over US$5 millioner, ble det startet en større etterforskning, og mannen ble arrestert i Singapore sent i september og amerikanske myndigheter jobber med å få ham utlevert til USA så han kan stilles for retten.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2019/10/09/sing[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>