Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 23 October 2019

2019.10.23 - Nyhetsbrev

Svakhet i Trend Micros Anti-Threat Toolkit. Tyske Pilz tatt ned etter ransomware-angrep.

Svakhet i Trend Micros Anti-Threat Toolkit

Nylig ble det avdekket en svakhet i Trend Micros antivirus-programvare "Anti-Threat Tookit" (fork. ATTK). Svakheten gjør det mulig å starte virus og malware med antivirus-programvaren ved å bruke enkle, kjente navnekonvensjoner på exe-filer for så å distribuere dem med ATTK. ATTK vil så kjøre malware/virus programvaren når sluttbruker aktiverer virusscan. Trend Micro ble informert om svakheten 9 september i år. Svakheten har fått løpenummer CVE-2019-9491.
Referanser
https://securityaffairs.co/wordpress/92818/ha[...]

Tyske Pilz tatt ned etter ransomware-angrep

Pilz, en tysk gigant innen industriautomasjon med kontorer i over 70 land, har blitt truffet hardt av et ransomware-angrep. De har hatt problemer i lengre tid, men 13. oktober så de seg nødt til å ta ned alle servere, arbeidsstasjoner og hele nettverket for å unngå spredning og ytterligere skade. Deler av tjenestene deres, inkludert epost, ble skrudd på igjen i går, 21. oktober. Angrepet sammenlignes i omfang med tilsvarende angrep tidligere i år mot bl.a. Pitney Bowes, Groupe M6 og Norsk Hydro.
Referanser
https://www.infosecurity-magazine.com/news/ge[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>