Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 8 October 2019

2019.10.08 - Nyhetsbrev

Huawei får ikke Telias 5G-nett, avtalen gikk til Ericsson. Stor lekkasje av data fra den russiske banken Sberbank. Kaspersky har oppdaget avansert malware som patcher minnet til prosesser. Røntgen brukes til nøyaktig kartlegging av databrikker.

Huawei får ikke Telias 5G-nett, avtalen gikk til Ericsson

Telia setter i gang full utbygging av 5G, men vraker kontroversielle Huawei som leverandør. I stedet gikk kontrakten til Teleselskapet Ericsson.
Referanser
https://www.aftenposten.no/kultur/i/e8058a/Hu[...]

Stor lekkasje av data fra den russiske banken Sberbank

Personlige data tilhørende flere millioner kunder av banken Sberbank har blitt funnet på det mørke nettet. Banken bekrefter at data har blitt lekket og mener at de må ha kommet fra en ansatt. CVV-koden til kredittkortene skal ikke være lekket, og tyveri fra kundene skal derfor være vanskelig.
Referanser
https://www.themoscowtimes.com/2019/10/03/sbe[...]

Kaspersky har oppdaget avansert malware som patcher minnet til prosesser

Kaspersky Lab har oppdaget avansert malware som merker krypterte TLS-forbindelser ved å patche minneområdene til Firefox og Chrome som genrerer tilfeldige tall. I stedet for et tilfeldig tall, får den infiserte maskinen en spesiell ID som kan identifisere trafikken fra den. Malwaren har fått navnet Reductor og er sannsynligvis beslektet. Kaspersky mener at Turla APT kan stå bak malwaren.
Referanser
https://securelist.com/compfun-successor-redu[...]

Røntgen brukes til nøyaktig kartlegging av databrikker

Forskere i USA og Sveits har laget en ny metode for å kartlegge moderne databrikker i detalj uten å ødelegge dem. Tidligere har en måttet ødelegge brikkene og jobbet seg gjennom lag for lag. Den nye teknikken kalles " ptychographic X-ray laminography". Den nye teknikken gjør det enklere å undersøke om databrikker har skjulte bakdører, men kan også brukes til å finne feil som kan utnyttes til data-angrep.
Referanser
https://spectrum.ieee.org/nanoclast/semicondu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>