Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 7 October 2019

2019.10.07 - Nyhetsbrev

Nettkriminelle tar i bruk nye metoder for phishing. Microsoft med informasjon om Phosphorus-gruppen.

Nettkriminelle tar i bruk nye metoder for phishing

Vest-afrikanske nettkriminelle med kallenavn Silent Starling skaffer seg tilgang til bedrifters partnere og deres kontoer gjennom Onedrive-phishing angrep. Kontoene blir så benyttet for å utnytte den allerede eksisterende tilliten mellom partner og bedrift. Denne type metode kalles vendor email compromise (VEC), og det forventes at denne type angrep blir en av de største truslene mot bedrifter fremover.
Referanser
https://threatpost.com/why-this-new-cybergang[...]

Microsoft med informasjon om Phosphorus-gruppen

Gruppen Phosphorus, med antatt Iransk tilknytning, har i perioden august til september gjort forsøk på å skaffe seg tilgang til private Microsoft sky-kontoer tilhørende journalister, valgmedarbeidere og eksil-iranere. Kontoene ble overtatt ved å få tak i flest mulig opplysninger om ofrene og resette passordene ved hjelp av passord-spørsmål. Målet med kampanjen er sannsynligvis politisk påvirkning.
Referanser
https://blogs.microsoft.com/on-the-issues/201[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>