Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 5 November 2021

2021.11.05 - Nyhetsbrev

Ukraina avslører identiteten til medlemmer av grupperingen Gamaredon. USA beordrer sivile etater til å fjerne hundrevis av sårbarheter under angrep. Cisco slipper sikkerhetsoppdateringer for flere produkter.

Cisco slipper sikkerhetsoppdateringer for flere produkter

Flere av oppdateringene har blitt klassifisert som kritiske. En av svakhetene i Cisco Policy Suite gjør det mulig for hvem som helst å logge seg inn på en enhet, grunnet et innebygget statisk passord eller statiske SSH-nøkler.
Referanser
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Ukraina avslører identiteten til medlemmer av grupperingen Gamaredon

De ukrainske sikkerhetstjenestene (SSU) har avslørt identiteten til fem av medlemmene av cyber-spionasje gruppen Gamaredon. Alle medlemmene har tilknytning til russiske FSB. SSU har også offentliggjort telefonsamtaler mellom medlemmer av gruppen. Gamaredon har vært aktive siden 2013 og skal ha utført mer enn 5000 cyber-angrep mot Ukraina, for det meste statlige mål.
Referanser
https://therecord.media/ukraine-discloses-ide[...]

USA beordrer sivile etater til å fjerne hundrevis av sårbarheter under angrep

Amerikanske Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA), som har et ansvar for å gjøre den amerikanske infrastrukturen sikrere og mer motstandsdyktig, kom onsdag med et bindende direktiv som beordrer sivile, føderale etater i USA til å fjerne et stort utvalg av digitale sårbarheter som faktisk blir utnyttet i angrep. Dette må de gjøre innen en viss tidsfrist.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/usa-beordrer-siv[...]
https://www.cisa.gov/news/2021/11/03/cisa-rel[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>