Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 29 November 2021

2021.11.29 - Nyhetsbrev

Kompromitterte Google Cloud-kontoer hacket og blir brukt til utvinning av kryptovaluta. Interpol arresterer over 1000 mistenkte tilknyttet nettkriminalitet.

Kompromitterte Google Cloud-kontoer hacket og blir brukt til utvinning av kryptovaluta

Google advarer om at kompromitterte Google Cloud kontoer blir brukt til krypto mining, ut ifra 50 nylig kompromittert kontoer så har 86% blitt brukt til utvinning av krypto. På fleste parten av de kompromitterte kontoene ble det lastet ned mining verktøy iløpet av 22 sekunder. Flere av systemene har også scannet videre etter andre tilgjengelige resurser på nettet.
Referanser
https://www.cnbc.com/2021/11/26/google-warns-[...]

Interpol arresterer over 1000 mistenkte tilknyttet nettkriminalitet

Interpol har koordinert arrestasjonen av 1003 individer som er linket til forskjellig nettkriminalitet som romansesvindel-, investeringsvindel, nettbasert hvitvasking og ulovlig nett-gambling.

Operasjonen går under navnet HAEICHI-II og 20 land har deltatt fra juni til september 2021. Interpol har klart å beslaglegge rundt 27 000 000 dollar og frosset 2350 bank-kontoer som er linket til forskjellige nettkriminalitet.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/legal/i[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>