Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 22 November 2021

2021.11.22 - Nyhetsbrev

Vindturbinprodusenten Vestas melder om datainnbrudd. Sikkerhetsfirma har hacket seg inn hos løsepengevirusgruppen Conti.

Vindturbinprodusenten Vestas melder om datainnbrudd

Danske Vestas melder i dag at de oppdaget et datainnbrudd fredag 19. november. De har siden jobbet døgnet rundt sammen med eksterne leverandører for å få oversikt over hendelsen. Det interne nettverket er kompromittert og data har blitt stjålet. Det er ingen indikasjoner på at innbruddet har gått ut over tredjeparter eller forsyningskjeder. Flere interne datasystemer er fortsatt nede.
Referanser
https://www.vestas.com/en/media/company-news/[...]
https://www.infosecurity-magazine.com/news/wi[...]

Sikkerhetsfirma har hacket seg inn hos løsepengevirusgruppen Conti

Prodaft Threat Intelligence (PTI) fikk tilgang til Contis infrastruktur og identifiserte de egentlige IP-adressene til de aktuelle serverne. Conti har vist seg å være en spesielt hensynsløs gruppe, som vilkårlig retter seg mot sykehus, nødhjelpstjenesteleverandører og politisentraler globalt. Etter å ha brutt seg inn i Contis infrastruktur gjennom en sårbarhet, drev sikkerhetsfirmaet med overvåking av banden i over én måned. PRODAFT har laget en rapport som beskriver hvordan Conti-gruppen opererer, hvordan de velger ut mål, hvor mange ofre de har osv.
Referanser
https://www.prodaft.com/resource/detail/conti[...]
https://therecord.media/conti-ransomware-gang[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>