Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 30 November 2021

2021.11.30 - Nyhetsbrev

Panasonic utsatt for datainnbrudd. Google Play-apper lastet ned 300 000 ganger og stjal bankinformasjon.

Panasonic utsatt for datainnbrudd

Panasonic kom fredag med en offentlig uttalelse om at de har vært utsatt for et datainnbrudd, hvor en ukjent angriper skal ha kompromittert deres interne nettverk og fått tilgang til flere filer. Panasonic oppdaget innbruddet tidligere denne måneden, den 11 november. Japanske nyhetskanaler hevder at angriperne skal ha hatt tilgang til Panasonics nettverk i over 4 måneder og at de har fått tilgang til sensitiv informasjon som blant annet inkluderer kundedetaljer, personlig informasjon om ansatte og tekniske filer. Panasonic selv har ikke kommentert disse påstandene.
Referanser
https://therecord.media/panasonic-discloses-f[...]
https://www.zdnet.com/article/panasonic-confi[...]

Google Play-apper lastet ned 300 000 ganger og stjal bankinformasjon

Forskere har oppdaget et parti med apper lastet ned fra Google Play mer enn 300 000 ganger før appene ble avslørt som banktrojanere. Appene hentet passord og tofaktor autentiseringskoder, logget tastetrykk og tok skjermbilder. Appene er for eksempel QR-skannere, PDF-skannere og kryptovaluta-lommebøker og fungerer som de skal. De hadde imidlertid muligheten til å laste ned oppdateringer fra tredjepartskilder som i utgangspunktet hadde null deteksjon hos VirusTotal. Det er skadevaren Anatsa som blir installert.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://threatpost.com/banking-trojan-infecti[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>