Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 8 November 2021

2021.11.08 - Nyhetsbrev

61 nulldagssårbarheter avdekket i årets Pwn2Own. Ungarske myndigheter innrømmer kjøp og bruk av NSO Group sitt Pegasus spionvareverktøy.

61 nulldagssårbarheter avdekket i årets Pwn2Own

Den årlige hacke-konkurransen som arrangeres av Zero Day Initiative er over. I løpet av fire dager med hacking ble det totalt avdekket 61 nulldagssårbarheter som resulterte i en total premieutbetaling på 1,081,250 amerikanske dollar, som tilsvarer 9,259,500 norske kroner i dagens kurs. Blant enheter som ble hacket var mobiltelefoner, NAS-enheter, printere, routere og smart-høyttalere.
Referanser
http://securityaffairs.co/wordpress/124254/ha[...]

Ungarske myndigheter innrømmer kjøp og bruk av NSO Group sitt Pegasus spionvareverktøy

Lajos Kosa, en offisiell person i det ungarske parlamentets forsvars- og rettshåndhevelseskomité, bekrefter at Ungaren er kunde av det israelske overvåkningsselskapet NSO Group og at de har kjøpt og bruker det omtalte spoionverktøyet Pegasus.

I følge Kosa er bruken av spionverktøyet godkjent av en dommer eller Justisministeren.

Like etter Kosa kom med denne informasjonen har det ungarske innenriksdepartementet gått ut og sagt at de ikke stiller seg bak denne avsløringen og at de ikke driver med ulovlig overvåking.
Referanser
https://securityaffairs.co/wordpress/124310/i[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>