Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 19 November 2021

2021.11.19 - Nyhetsbrev

Emotet botnettet er tilbake. Hackergruppen MosesStaff med destruktive angrep mot selskaper i Israel. Ny rowhammer-teknikk omgår tidligere mitigeringer.

Nye sidekanalangrep aktiverer alvorlige DNS cache forgiftningsangrep

Forskere har demonstrert enda en variant av SAD DNS-cache-forgiftningsangrepet som gjør omtrent 38 % av domenenavnsløserne sårbare.
SAD DNS-angrep lar en angriper omdirigere all trafikk til sin egen server og deretter bli en man-in-the-middle (MITM) angriper, som tillater avlytting og tukling av kommunikasjonen.
Den siste feilen påvirker Linux-kjerner så vel som populære DNS-programvare, inkludert BIND, Unbound og dnsmasq som kjører på toppen av Linux, men ikke om det kjøres på andre operativsystemer som FreeBSD eller Windows.
Referanser
https://thehackernews.com/2021/11/new-side-ch[...]

Tusenvis av Firefox-brukere publiserer påloggingsinformasjonskapsler på GitHub

Tusenvis av Firefox-informasjonskapseldatabaser som inneholder sensitive data er tilgjengelige på forespørsel fra GitHub-lagre som kan potensielt brukes til å kapre autentiserte økter.
Disse cookies.sqlite- databasene ligger normalt i Firefox-profilmappen og brukes til å lagre informasjonskapsler mellom nettlesingsøktene. De er tilgjengelige ved å søke i GitHub med spesifikke søkeparametere, det som er kjent som et søk «dork».
Referanser
https://www.theregister.com/2021/11/18/firefo[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>