Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 9 November 2021

2021.11.09 - Nyhetsbrev

Flere personer tilknyttet Sodinokibi/REvil arrestert. USA sanksjonerer kryptobørsen Chatex for tilknytning til løsepengevirus.

Flere personer tilknyttet Sodinokibi/REvil arrestert

Rumensk politi har arrestert to personer som er mistenkt å ha vært tilknyttet løsepengevirus-banden Sodinokibi/REvil. De skal ha stått bak over 5000 infiseringer med ransomware og har fått inn minst en halv million Euro i løsepenger. Også fem andre personer tilknyttet Revil og CandCrab er arrestert i løpet av året. Disse personene jobbet som affiliates/partnere til løsepengevirus-gruppene. Det vil si at de tok ansvaret for å bryte seg inn hos ofre og installere malware på ofrenes maskiner.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://www.justice.gov/opa/pr/ukrainian-arre[...]

USA sanksjonerer kryptobørsen Chatex for tilknytning til løsepengevirus

USA innfører sanksjoner mot Chatex grunnet at de har hjulpet løsepengevirus-grupper med å unngå sanksjoner og med tilrettelegging for løsepengetransaksjoner. Ved å sanksjonerer Chatex, ønsker regjeringen i USA å ta ned en viktig kanal som er brukt av løsepengevirus-grupper til å innhente utbetalinger fra ofre.

Dette er andre gangen en kryptobørs blir sanksjonert av USA. Den første var den Russland-tilknyttede børsen Suex i september.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>