Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 24 November 2021

2021.11.24 - Nyhetsbrev

Android-malwaren Flubot sprer seg via SMS i Norge i dag. Apple saksøker NSO-gruppen på grunn av deres spionvare-produkt Pegasus.

Android-malwaren Flubot sprer seg via SMS i Norge i dag

Vi ser nok en gang spredning av skadevaren "Flubot" som sprer seg fra infiserte Android-mobiler. Flubot sprer seg ved å sende ut SMS-meldinger med tekster som "Ny melding fra tjenesteleverandør" og "Melding til deg". Dersom du blir lurt til å trykke på lenken, blir Android-brukere sendt til en side med skadevare, mens iPhone-brukere blir sendt til en svindel-side. Telenor har så langt blokkert over 200.000 meldinger i vårt SMS-filter, men noen meldinger slipper dessverre igjennom.
Referanser
https://www.tv2.no/nyheter/14368524/
https://www.facebook.com/TelenorSOC/

Apple saksøker NSO-gruppen på grunn av deres spionvare-produkt Pegasus

Apple saksøker NSO-gruppen grunnet at deres produkt Pegasus har blitt brukt til å spionere på Apple sine brukere. For å forhindre at dette skjer igjen, vil Apple forby NSO-gruppen å bruke Apple sine tjenester og produkter. I tillegg gir Apple 10 millioner dollar i støtte til cybersikkerhetsforskere og forkjempere av personvern. Sikkerhetsforskere ved Citizen Lab oppdaget i september en zero-day zero-click svakhet som ble brukt av NSO til å installere Pegasus på iPhone-telefoner. Apple ga kort tid etter ut en hasteoppdatering.
Referanser
https://www.apple.com/newsroom/2021/11/apple-[...]
https://www.zdnet.com/article/apple-sues-nso-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>