Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 23 November 2021

2021.11.23 - Nyhetsbrev

Ny zero-day Windows-svakhet lar en vanlig bruker bli administrator. GoDaddy utsatt for datainnbrudd, 1.2 millioner passord i klartekst lekket.

Ny zero-day Windows-svakhet lar en vanlig bruker bli administrator

En sikkerhetsforsker har sluppet detaljer om en svakhet i alle nyere versjoner av Windows. Svakheten lar en vanlig bruker eskalere rettighetene sine til administrator-tilgang. Exploit-kode for å utnytte svakheten er allerede tilgjengelig. Den nye svakheten ble oppdaget etter undersøkelser av patchen til en svakhet som ble patchet i Microsoft november-oppdatering, CVE-2021-41379 "Windows Installer Elevation of Privilege Vulnerability. Sikkerhetsforskeren bak oppdagelsen offentliggjorde detaljene rundt svakheten for å protestere mot Microsofts stadig lavere belønning for svakheter.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/microso[...]

GoDaddy utsatt for datainnbrudd, 1.2 millioner passord i klartekst lekket

GoDaddy avslørte i dag at en ukjent angriper hadde fått uautorisert tilgang til systemet som ble brukt til å klargjøre selskapets administrerte WordPress-nettsteder. Innbruddet har påvirket opptil 1,2 millioner av deres WordPress-kunder. I følge en rapport fra GoDaddy, fikk angriperen først tilgang via et kompromittert passord 6. september 2021, og ble oppdaget 17. november 2021. Det ser ut til at GoDaddy lagret sFTP-innloggings-detaljer enten som ren tekst eller i et format som enkelt kan reverseres til ren tekst. Også de private SSL-nøklene til kundene skal være på avveie.
Referanser
https://www.wordfence.com/blog/2021/11/godadd[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://www.darkreading.com/attacks-breaches/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>