Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 17 November 2021

2021.11.17 - Nyhetsbrev

Nye sårbarheter funnet i Intel CPUer. Ny androidtrojaner SharkBot brukes til å stjele bank- og kryptovaluta-kontoer

Nye sårbarheter funnet i Intel CPUer

Intel fikser en sårbarhet som uautoriserte personer med fysisk tilgang kan utnytte for å installere skadelig fastvare på brikken. Sårbarheten tillater en angriper å kjøre chipen i utviklermodus, og han kan slik forbigå sikkerhetsmekanismer på chipen, som mekanismer fra Bitlocker og Trusted platform modules (TPM).

Angriperen kan hente ut nøkkelen som benyttes til å kryptere data som lagres i TPM. Derfra kan angriperen forbigå kode signering og installere bakdører. Sårbarheten er funnet i Pentium, Celeron, Atom Gemini og Apollo lake plattformene. Sårbarheten har fått CVE-ID CVE-2021-0146.
Referanser
https://arstechnica.com/gadgets/2021/11/intel[...]

Ny androidtrojaner SharkBot brukes til å stjele bank- og kryptovaluta-kontoer

SharkBot er en Android-trojaner som stjeler bankkonto- og kryptovalutakontoinformasjon fra infiserte klienter. Den ble oppdaget sent i oktober i år, og er designet for å utnytte 27 tjenester i programvare fra 22 banker i Italia og Storbritannia og fem amerikanske kryptovalutaapper.

Når enheten har blitt infisert har angripere mulighet til å hente ut sensitiv informasjon. Angriperen har også mulighet til å gjennomføre transaksjoner på den infiserte klienten. På lik linje med andre trojanere spør den brukeren om å få høyere privilegier. I motsetning til annen skadevare er den nye teknikken til SharkBot å starte pengeoverføringer via automatiske overføringssystemer, og dermed forbigå totrinnsverifisering.
Referanser
https://thehackernews.com/2021/11/sharkbot-ne[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>