Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 12 November 2021

2021.11.12 - Nyhetsbrev

Bruken av HTML-smugling for å unngå deteksjon øker. Målrettet kampanje utnyttet nulldagssårbarhet i Apple-produkter.

Bruken av HTML-smugling for å unngå deteksjon øker

HTML-smugling er en teknikk som kan forbigå automatisk deteksjon av skadelig kode ed hjelp av funksjoner i HTML5 og JavaScript. En angriper sender først en epost med en nettside vedlagt, eller en link til en ondsinnet nettside. Når nettsiden åpnes lokalt, lastes javascript-kode automatisk ned og bygges opp til en ondsinnet kjørbar fil på klienten. Microsoft skriver i et blogginnlegg at denne måten for å automatisk laste ned ondsinnet kode er sett mye i målrettede angrep i banksektoren.
Referanser
https://www.microsoft.com/security/blog/2021/[...]

Målrettet kampanje utnyttet nulldagssårbarhet i Apple-produkter

Googles trusselanalysegruppe (TAG) beskriver en kampanje oppdaget i august i år, som rettet seg mot besøkende av flere pro-demokrati nettsider i Hong-Kong. Nettsidene hadde blitt kompromittert og inneholdt to iframes med kode styrt av trusselaktørene; én som rettet seg mot enheter med iOS og én mot MacOS. Dersom angrepskjeden var vellykket, ville enheten til slutt få installert skadevare som kunne overvåke enhetens tastetrykk, ta opp lyd samt laste opp og ned filer til angripernes servere.

TAG skriver at det sannsynligvis står en statlig aktør bak kampanjen. Blogginnlegget har også en liste med IOCer. Sårbarhetene som ble utnyttet er patchet av Apple.
Anbefaling
Installer sikkerhetsoppdateringer.
Referanser
https://blog.google/threat-analysis-group/ana[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>