Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 2 March 2022

2022.03.02 - Nyhetsbrev

Ukraina sier at "IT-hæren" deres har tatt ned viktige russiske nettsteder. ESET utgir mer informasjon om wiper og ormer i forbindelse med Ukraina. Analyse av data lekket fra ransomware-gruppen Conti.

Ukraina sier at "IT-hæren" har tatt ned viktige russiske nettsteder

Det ukrainske cyberpolitiet, som nå engasjerer seg i cyberkrigføring, hevder at viktige russiske nettsteder og statlige nettportaler har blitt tatt ned av angrep.

Lørdag bestemte Ukrainas embetsmenn seg for å danne en spesiell "IT-hær" som består av nettoperatører og frivillige hackere fra hele verden. Spesialister fra styrken har siden invasjonen angrepet nettressursene til Russland og Hviterussland. I det siste skal flere nettsteder tilhørende myndigheter og banker ha blitt tatt ned. Gruppen oppdaterer en liste med mål som deles offentlig.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

ESET utgir mer informasjon om wiper og ormer i forbindelse med Ukraina

ESET meldte om skadevaren HermeticWiper 23 februar. Nå utgir de mer informasjon om hvordan skadevaren blir spredt blant annet gjennom en orm de kaller HermeticWizard, samt en ny wiper-skadevare de kaller IsaacWiper.
Referanser
https://www.welivesecurity.com/2022/03/01/isa[...]

Analyse av data lekket fra ransomware-gruppen Conti

Brian Krebs har begynt å skrive en serie artikler i forbindelse med de interne dataene som har lekket fra ransomware-gruppen Conti. I den første artikkelen tar han for seg hvordan gruppen har beskyttet seg mot politi, myndigheter og sikkerhetsfirmaer.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2022/03/conti-ran[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>