Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 18 March 2022

2022.03.18 - Nyhetsbrev

TrickBot utnytter MikroTik-rutere. Trend Micro om Cyclops Blink og angrep mot Asus-rutere. Google avdekker tilgangs-selgere som jobber med ransomware-banden Conti.

TrickBot utnytter MikroTik-rutere

TrickBot-botnettet har lenge gjort målrettede angrep mot MikroTik rutere. Det viser seg nå at TrickBot har benyttet seg av kompromiterte MikroTik-rutere som mellomledd (jump-host) i et forsøk på å skjule trafikken til kommando og kontroll (C2) servere. Grunnen til at MikroTik har vært et mål er fordi de benytter seg av et fleksibelt Linux-basert operativsystem som gjør det mulig å pipe til ssh fra eksternt hold. Trickbot-operatørene kan dermed enkelt kjøre kommandoer på en stor mengde enhter samtidig.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Trend Micro om Cyclops Blink og angrep mot Asus-rutere

Trend Micro skriver om de tekniske egenskapene til malwarevarianten av Cyclops Blink som retter seg mot ASUS-rutere og inkluderer bl.a. en liste over mer enn 150 nåværende og historiske kommando-og-kontroll-servere (C&C) tilhørende Cyclops Blink-botnettet. I forbindelse med angrepene anbefales det å oppdatere Asus-routere til siste firmware-versjon!
Referanser
https://www.trendmicro.com/en_us/research/22/[...]
https://www.asus.com/content/ASUS-Product-Sec[...]

Google avdekker tilgangs-selgere som jobber med ransomware-banden Conti

Google avdekker tilgangs-selgere (Initial Access Broker) som jobber med ransomware-banden Conti. Denne har fått navnet "Exotic Lily" og har blitt observert i å utnytte en nå rettet kritisk feil i Microsoft Windows MSHTML-plattformen som en del av en større phishing-kampanje mot mange organisasjoner for å få tilganger som de deretter kan selge.
Referanser
https://thehackernews.com/2022/03/google-unco[...]
https://blog.google/threat-analysis-group/exp[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>