Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 29 March 2022

2022.03.29 - Nyhetsbrev

0-dags svakhet i Chrome gjelder også andre Chromium-baserte nettlesere. Russisk cyberangrep har tok ned nettverket til Ukrtelecom. Sikkerhetsforsker poster detaljer om Lapsus$ sitt innbrudd hos Okta.

0-dags svakhet i Chrome gjelder også andre Chromium-baserte nettlesere

I går hadde vi en sak om en kritisk 0-dags sårbarhet i Googles Chrome-nettleser som blir utnyttet i angrep. Denne svakheten gjelder også andre nettlesere basert på Chromium, som Microsoft Edge, Brave og Vivaldi.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/advarer-om-nulld[...]
https://msrc.microsoft.com/update-guide/vulne[...]

Russisk cyberangrep har tok ned nettverket til Ukrtelecom

Ukrtelecom er en Internet, mobil og telefonileverandør lokalisert i Ukraina. Selskapet er det største av sin type i landet og ble i går utsatt for dataangrep fra Russland. Så langt er det ikke blitt avslørt hva slags type angrep det er snakk om, men det kan være snakk om et DDoS-angrep eller et mer sofistikert angrep.

Ukrainske myndigheter har siden opplyst at angrepet har blitt håndtert og at Ukrtelecom har begynt å få opp igjen tjenestene sine, men at de vil prioritere å levere tjenestene sine til militære grupper i Ukraina.
Referanser
https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2[...]

Sikkerhetsforsker poster detaljer om Lapsus$ sitt innbrudd hos Okta

En uavhengig sikkerhetsforsker har postet en tidslinje over angrepet mot Okta fra Mandiant. Hackergruppen fikk tilgang til en laptop tilhørende firmaet Sitel/SYKES, som igjen leverte tjenester til Okta.
Referanser
https://venturebeat.com/2022/03/28/this-is-ma[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>