Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 24 March 2022

2022.03.24 - Nyhetsbrev

Sikkerhetsforskere mener at lederen av Lapsus$ er en 16-åring fra Oxford. Mandiant har gitt ut rapport om hacker-grupper fra Nord-Korea.

Sikkerhetsforskere mener at lederen av Lapsus$ er en 16-åring fra Oxford

I de siste ukene har hackergruppen Lapsus$ hacket kjente firmaer som Microsoft, Okta, Nvidia og Samsung. Forbes melder nå at fire sikkerhetsforskere som jobber med å undersøke angrepene har sporet dem tilbake til Oxford, England. Hovedersonen bak angrepene skal være en 16-åring som fortsatt bor hjemme hos sine foreldre. Grupperingen skal også ha minst seks andre medlemmer, blant annet fra Brasil. Medlemmene har gjerne brukt sosial manipulering til å få tilgang til bedriftenes nettverk.
Referanser
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-[...]

Mandiant har gitt ut rapport om hacker-grupper fra Nord-Korea

Mandiant har gått igjennom forskjellige hacker-grupper fra Nord-Korea og har knyttet dem opp mot statlige organisasjoner.
Referanser
https://www.mandiant.com/resources/mapping-dp[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>