Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 4 March 2022

2022.03.04 - Nyhetsbrev

TeaBot trojaner er tilbake i Google Play Store. Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for februar 2022. Cisco slipper sikkerhetsoppdateringer for flere av sine produkter. Datainnbruddet hos NVIDIA avslørte persondata til over 71 000 ansatte.

TeaBot trojaner er tilbake i Google Play Store

Trojanen TeaBot, som også går under navnet Anatsa, er kommet tilbake i Google Play Store etter at den ble oppdaget i fjor og fjernet som en skadevare.

TeaBot benytter seg ikke av e-post, tekstmelding, eller tredjepartstjenester for å infisere håndsett. I stedet kommer den vanligvis pakket i en dropper-applikasjon. Droppere er programmer som gir seg ut for å være legitime, men leverer en ondsinnet nyttelast i andre trinn etter installasjon.
Referanser
https://threatpost.com/teabot-trojan-haunts-g[...]

Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for februar 2022

Vi har publisert en oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for februar 2022. Denne måneden er hovedsaken hendelser i cyber-domenet i forbindelse med Russlands invasjon av Ukraina.
Referanser
https://telenorsoc.blogspot.com/2022/03/oppsu[...]

Cisco slipper sikkerhetsoppdateringer for flere av sine produkter

Cisco har sluppet en sikkerhetsoppdatering som adresserer en rekke svakheter i flere av sine produktene. Noen av disse svakhetene kan gi en angriper mulighet til å ta kontroll over systemet. Systemene som har fått patcher er følgende: Cisco Expressway Series og Cisco TelePresence Video Communication Server Vulnerabilities, Cisco Ultra Cloud Core - Subscriber Microservices Infrastructure Privilege Escalation Vulnerability og Cisco Identity Services Engine RADIUS Service Denial of Service Vulnerability.
Referanser
https://www.cisa.gov/uscert/ncas/current-acti[...]

Datainnbruddet hos NVIDIA avslørte persondata til over 71 000 ansatte

Persondata til mer enn 71.000 ansatte ble stjålet og lekket på nettet etter et datainnbrudd som rammet den amerikanske brikkeprodusenten Nvidia forrige måned.

Nvidia bekreftet innbruddet 1. mars og angriperne fikk tilgang til ansattes påloggingsdata og annen proprietær informasjon. Ransomware-gruppen Lapsus$, som står bak angrepet, fortsetter å true Nvidia med å slippe mer interne data.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>