Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 30 March 2022

2022.03.30 - Nyhetsbrev

Rykter om ny svakhet som kan ligne på Log4Shell-svakheten: Spring4Shell. Nytt tyveri av kryptovaluta verdt over fem milliarder kroner. Kritisk svakhet i brannmurer fra SonicWall.

Rykter om ny svakhet som kan ligne på Log4Shell-svakheten: Spring4Shell

Det ryktes om en svakhet i Java-rammeverket Spring som kan brukes til å eksekvere kode på sårbare systemer. Spring har så langt ikke bekreftet at det finnes noen svakhet.
Referanser
https://www.cyberkendra.com/2022/03/springshe[...]

Nytt tyveri av kryptovaluta verdt over fem milliarder kroner

Ukjente tyver har kommet seg unna med store mengder Ethereum og USDC fra blokkjedeplattformen Ronin Network. Tyveriet skjedde 23. mars, men ble ikke oppdaget før i går. Angrepet rettet seg mer spesifikt mot Ronin Bridge, som er en bro for å overføre verdier mellom ETH- og Ronin-blokkjeden. Ronin-nettverket brukes primært av det populære blokkjede-baserte spillet Axie Infinity.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/storste-noensinn[...]
https://roninblockchain.substack.com/p/commun[...]

Kritisk svakhet i brannmurer fra SonicWall

SonicWall melder om en kritisk sårbarhet i administrasjons-interfacet til brannmurene deres. Det dreier seg om en stack-overflytsfeil som kan utnytes uten at brukeren er autentisert. Svakheten kan utnyttes til å utføre tjenestenekt mot brannmuren eller å kjøre vilkårlig kode på den. Vi anbefaler å installere oppdatering så fort som mulig og generelt begrense tilgang til administrasjons-interfacer.
Anbefaling
Les advisory og installer patch eller begrens tilgang til admin-grensesnitt.
Referanser
https://www.securityweek.com/sonicwall-patche[...]
https://psirt.global.sonicwall.com/vuln-detai[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>