Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 22 March 2022

2022.03.22 - Nyhetsbrev

Lapsus$ påstår at de har brutt seg inn hos Okta. Det hvite hus advarer mot mulige cyberangrep fra Russland. Lapsus$ hevder de har stjålet kildekode fra Microsoft.

Lapsus$ påstår at de har brutt seg inn hos Okta

Lapsus-gruppen har offentliggjort skjermbilder fra interne systemer hos Okta, som driver med identitets- og tilgangshåndtering for tusenvis av firmaer.

Okta kommenterer at de er klar over et innbrudd som skjedde i januar, men at saken skal være håndtert. Skjermbildene skal stamme fra dette innbruddet.

Vi anbefaler kunder av Okta å følge ekstra med på situasjonen framover og verifisere at det ikke skjer uautoriserte pålogginger til systemer.
Referanser
https://edition.cnn.com/2022/03/22/tech/okta-[...]
https://twitter.com/toddmckinnon/status/15061[...]

Det hvite hus advarer mot mulige cyberangrep fra Russland

Det hvite hus advarte mandag om at de har etterretning som tyder på kommende cyberangrep fra Russland. Dette kan komme som en gjengjeldelse mot vesten etter alle de økonomiske sanksjonene som har rammet landet i det siste. Det hvite hus gir også en del generelle tips til hvordan en kan øke sikkerheten. Kreml har allerede tilbakevist påstanden.
Referanser
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/stat[...]
https://www.digi.no/artikler/russland-avviser[...]

Lapsus$ hevder de har stjålet kildekode fra Microsoft

Hackergruppen Lapsus$ hevder de har stjålet store mengder kildekode fra Microsoft, blant annet fra prosjektene Bing og Cortana. Dataene skal være stjålet etter et innbrudd i Microsofts interne Azure DevOps-server. 37GB med data er så langt offentliggjort, og de ser ut til å være autentiske.

Microsoft sier at de undersøker påstandene.

I det siste har Lapsus$ brutt seg inn hos og stjålet data fra kjente firmaer som NVIDIA, Samsung, Vodafone og Ubisoft.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/microso[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>