Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 8 March 2022

2022.03.08 - Nyhetsbrev

Google skriver om nye cyber-angrep i forbindelse med invasjonen i Ukraina, AutoWarp: Kritisk sårbarhet i Microsoft Azure Automatiseringstjeneste (Automation Service) og Dirty Pipe Sårbarheten (Høy)

Google skriver om nye cyber-angrep i forbindelse med invasjonen i Ukraina

Google har tatt en gjennomgang av angrep fra forskjellige trusselaktører i forbindelse med invasjonen i Ukraina. De har blant annet sett målrettede angrep fra Fancy Bear/APT-28 mot ukrainske brukere og at kinesiske trusselaktører har brukt krigen som lokkemat i angrep.
Referanser
https://blog.google/threat-analysis-group/upd[...]

AutoWarp: Kritisk sårbarhet i Microsoft Azure Automatiseringstjeneste (Automation Service)

AutoWarp er en kritisk sårbarhet som gjøre det mulig å få uautorisert adgang til andre Azure kundekontoer som bruker tjenesten. Dette betyr at det gir angriperen full tilgang til ressursjer og data tilhørende den målrettede kontoen.
Anbefaling
Sårbarheten er fikset så det anbefales å oppdatere til siste systemoppdatering for Azure Automation Service.
Referanser
https://orca.security/resources/blog/autowarp[...]

Dirty Pipe Sårbarheten

Max Kellermann har avdekket en urovekkende kernelsårbarhet i Linux som gjør det mulig å overskrive data i vilkårlige skrivebeskyttede filer. Sårbarheten gjelder for alle Linux distribusjoner inkludert Android fra Linux kernel versjon 5.8 og nyere.
Anbefaling
Svakheten er fikset i den siste sikkerhetsoppdateringen til Linux kernel, så det anbefales å oppdatere alle Linux baserte enheter snarest.
Referanser
https://dirtypipe.cm4all.com/
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://www.techradar.com/news/this-major-lin[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>