Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 14 March 2022

2022.03.14 - Nyhetsbrev

Den ukrainske internettleverandøren Triolan kompromittert to ganger. Hackergruppen Lapsus$ ønsker å ansette innsidere.

Den ukrainske internettleverandøren Triolan kompromittert to ganger

Triolan har meddelt at de i det siste har vært utsatt for to cyberangrep, det første i februar og det andre under starten av den russiske invasjonen. Dette har medført at noen deler av Ukraina har vært uten nett. Talspersonen til Triolan har sagt at de ikke har mange detaljer rundt hendelsen, men at de jobber aktivt med å fikse feilen. De forteller at deler av nettverket vil være vanskelig å fikse, da det krever fysisk tilgang til utstyret.
Referanser
https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2[...]

Hackergruppen Lapsus$ ønsker å ansette innsidere

Torsdag 10. mars kunngjorde Lapsus$ ransomware-gjengen at de gjerne vil rekruttere innsidere ansatt i store teknologigiganter og ISPer, slike selskaper inkluderer Microsoft, Apple, EA Games og IBM.

Hackergruppen lapsus$, som er kjent for å ha utført dataangrep mot bla. Nvidia og Samsung, er spesielt ute etter å kjøpe ekstern VPN-tilgang og ber potensielle innsidere om å kontakte dem privat via Telegram mot betaling for hver tilgang som blir gitt.

Eksperter på nettsikkerhet er enige om at slik aktivitet skaper en større innsiderisiko og sannsynligvis vil bli utnyttet mer aktivt av ulike trusselaktører på The Dark Web.
Referanser
http://securityaffairs.co/wordpress/128912/cy[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>