Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 2 November 2022

2022.11.02 - Nyhetsbrev

OpenSSL har gitt ut detaljer rundt varslede svakheter. Hackere fikk tilgang til interne data hos Dropbox.

OpenSSL har gitt ut detaljer rundt varslede svakheter

OpenSSL har endelig gitt ut detaljer rundt svakhetene de har forhåndsvarslet patcher til.

Sårbarheten CVE-2022-3602 har fått endret klassifisering fra "kritisk" til "høy", etter tilbakemelding fra samarbeidspartnere av OpenSSL. Kodeeksekveringen som kunne oppnås ved hjelp av buffer-overlow under sertifikatverifisering, krever at applikasjonen fortsetter å prøve å verifisere sertifikatet til tross for at oppkobling mot en verifisert utsender feiler. Dersom utnyttelse av svakheten er vellykket, kan angriperen kontrollere 4 bytes av stacken ved å bruke en spesielt utformet epost-adresse.

Sikkerhetsadvarselen inkluderer også informasjon om CVE-2022-3786, en sårbarhet som ble oppdaget kort tid etter CVE-2022-3602. Denne svakheten kan kun utnyttes til å få programmet til å krasje, altså tjenestenekt.

OpenSSL versjon 3.0.0 til 3.0.6 er påvirket av disse svakhetene og bør oppdatere til versjon 3.0.7. OpenSSL 1.0.2 og 1.1.1 ikke er påvirket.
Referanser
https://www.openssl.org/news/secadv/20221101.txt
https://supportportal.juniper.net/s/article/2[...]

Hackere fikk tilgang til interne data hos Dropbox

13. oktober ble det oppdaget at en trusselaktør hadde fått tilgang til og kopiert firmaets interne kodelager på GitHub. Innbruddet skjedde etter et vellykket phishing-angrep mot bedriften.

Dropbox har meddelt at inntrengerne ikke har fått tak i brukerdata som passord, betalingsinformasjon eller filer. Det var Microsoft som gjorde Dropbox oppmerksom på mistenkelig aktivitet på GitHub.
Referanser
https://www.theregister.com/2022/11/01/dropbo[...]
https://dropbox.tech/security/a-recent-phishi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>