Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 22 November 2022

2022.11.22 - Nyhetsbrev

Angripere omgår 2-faktor autentisering ved hjelp av fjerninnlogging. Sårbarhet funnet i en rekke porttelefoner i Norge. Politiet etterforsker fortsatt hackerangrepet mot Nortura.

Angripere omgår 2-faktor autentisering ved hjelp av fjerninnlogging

En ny phishing-kampanje som prøver å få tilgang til kunders kontoer hos diverse kryptobørser har blitt avslørt. Denne typen tjenester krever ofte 2-faktor innlogging for økt sikkerhet. Angriperne prøver først å stjele brukernavn, passord og 2FA-koden via en falsk nettside. Dersom dette ikke holder for innlogging, spør de om videre opplysninger via en falsk support-chat. Dersom innloggingen er begrenset til én spesiell maskin, blir offeret lurt til å laste ned et verktøy for fjernstyring av PCen. Mange blir dessverre lurt av denne målrettede fremgangsmåten og mister store verdier.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Sårbarhet funnet i en rekke porttelefoner i Norge

Det Norske sikkerhets selvskapet Promon rapporterer at de har funnet en sårbarhet som kan utnyttes for å brute-force pinkoder på enkelte porttelefoner brukt i Norge. En sikkerhetsforsker hos Promon oppdaget at porttelefonene av merket "Aiphone" ikke hadde lagt inn noen form for sperre på antall pinkode-spørringer via NFC og at pinkodene var begrenset til kun fire siffer. Feilen ble først oppdaget og fikset i 2021 av Aiphone, gamle enheter blir ikke automatisk oppgradert. Oppdagelsen av denne sårbarheten har ført til at leverandøren av porttelefonene nå tilbyr gratis oppgradering av rammede enheter.
Referanser
https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/9zp09l/kri[...]

Politiet etterforsker fortsatt hackerangrepet mot Nortura

Hackerangrepet som lammet Nortura 21. desember i fjor, er fortsatt under etterforskning, og utenlandsk politi bistår sine norske kolleger. Så langt er det ingen mistenkte, men angrepet har antageligvis sitt opphav utenfor Norge.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/politiet-etterfo[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>