Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 4 November 2022

2022.11.04 - Nyhetsbrev

Cyber-hendelse hos datterselskap av Boeing forstyrrer flyvninger. Forsyningskjede-angrep rammer mer enn 250 nyhetsnettsteder.

Cyber-hendelse hos datterselskap av Boeing forstyrrer flyvninger

Jeppesen er et heleid datterselskap av Boeing. De leverer verktøy for navigasjon og planlegging av flyvninger for noen flyselskaper. Selskapet meldte på torsdag at de har hatt en hendelse som har forårsaket planlegging av flyvninger. Boeing melder at deres tjenester fortsatt har problemer og de jobber med å gjenoppretting. Det er fortsatt uklart hva slags type angrep Jeppesen har blitt utstatt for, men det spekuleres i at de er rammet av ransomware.
Referanser
https://therecord.media/cyber-incident-at-boe[...]

Forsyningskjede-angrep rammer mer enn 250 nyhetsnettsteder

Trusselaktøren kjent som TA569, eller SocGholish, har kompromittert JavaSkript-kode som brukes av en media-distributør. Den skadelige koden brukes til å spre malware til besøkende på nettstedene til regionale og nasjonale media-aktører i USA. Deteksjon kan være vanskelig, siden gruppen periodisk har tatt ut den skadelige koden, for så å legge den til igjen på et senere tidspunkt. Besøkende blir bedt om å laste ned falske oppdateringer, som så gjør at angriperne tar kontroll over PCen.
Referanser
https://www.darkreading.com/application-secur[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>