Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 7 November 2022

2022.11.07 - Nyhetsbrev

Microsoft Digital Defense Report 2022: Cyberangrep utført av nasjonalstater har blitt mer aggressive. Undersøkelse rundt firmaer som hacker mot betaling.

Microsoft Digital Defense Report 2022: Cyberangrep utført av nasjonalstater har blitt mer aggressive

Microsoft har sluppet ny "Digital Defense Report" for 2022 med fokus på krigen i Ukraina, hvor det kommer frem at det har vært en økning av aggressive angrep på nett fra land med autoritære ledere.

Det siste året har angrep mot kritisk infrastruktur fra nasjonalstater økt fra 20% av alle angrep til 40%, noe som i stor grad skyldes Russlands stadige angrep mot Ukraina.

Iran har også utført flere dristige angrep mot EU-stater og Israel etter overgangen til ny president. Nord-Korea, som inntok sin mest aggressive periode med missiltesting i første halvår av 2022, har stått bak tyveri av luftfarts og forsknings-miljøer over hele verden. Kina økte sin spionasje og datatyverier som et forsøk på å øke sin regionale innflytelse i Sørøst-Asia og motvirke økende interesse fra USA. Mange av angrepene fra Kina er utført med helt ferske og ukjente svakheter, såkalte 0-day angrep. Borgere i Kina som oppdager nye svakheter i programvare er nå pålagt å melde fra om disse til myndighetene først.
Referanser
https://blogs.microsoft.com/on-the-issues/202[...]
https://thehackernews.com/2022/11/microsoft-w[...]
https://therecord.media/microsoft-accuses-chi[...]

Undersøkelse rundt firmaer som hacker mot betaling

The Bureau of Investigative Journalism har gitt ut en lengre sak om "hack-for-hire"-industrien, altså firmaer som gjennomfører data-angrep mot personer eller bedrifter mot betaling. Det skal befinne seg spesielt mange av denne typen firmaer i India.
Referanser
https://www.thebureauinvestigates.com/stories[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>