Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 11 November 2022

2022.11.11 - Nyhetsbrev

Den russiske hackergruppen Iridium trolig tilknyttet "Prestige" ransomware. Svakhet i Pixel-telefoner gjør at man kan omgå låseskjermen.

Den russiske hackergruppen Iridium trolig tilknyttet "Prestige" ransomware

Rapporter fra Microsoft knytter den russisk hackergruppen Iridium mot "Prestige", en type ransomware brukt til dataangrep mot Ukraina og Polen forrige måned. Dataangrepene var rettet mot transport og logistikksektoren. Angrepene settes i forbindelse med krigen i Ukraina.

Microsoft knytter fra før Iridium til gruppen Sandworm, som igjen knyttes til russiske myndigheter og flere destruktive angrep mot Ukraina i løpet av krigen.
Referanser
https://therecord.media/microsoft-attributes-[...]

Svakhet i Pixel-telefoner gjør at man kan omgå telefonens låseskjerm

Google har nylig sluppet sikkerhets-oppdateringer for november for Pixel-mobiler. Denne inkluderer sårbarheten CVE-2022-20465, som gjør at man kan omgå låseskjermen på grunn av en logisk feil i koden. For å komme forbi låseskjermen må en blant annet bytte SIM-kort i mobilen. Android versjonene dette gjelder er: Android-10 Android-11 Android-12 Android-12L Android-13Android ID: A-218500036. Det er så langt uvisst om svakheten også rammer andre Android-mobiler. Google utbedrer også diverse andre sikkerhetssvakheter i sin oppdatering.
Referanser
https://9to5google.com/2022/11/10/pixel-locks[...]
https://source.android.com/docs/security/bull[...]
https://nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2022-20465

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>