Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 30 November 2022

2022.11.30 - Nyhetsbrev

USB-enheter brukes til å angripe mål i Sørøst-Asia. Ny ransomware oppdaget med Ukraina som mål. Ikea undersøker cyberangrep mot butikker i Kuwait og Marokko.

USB-enheter brukes til å angripe mål i Sørøst-Asia

USB-enheter brukes for å få initiell tilgang til angrepsmål av grupperingen UNC4191 i Sørøst-Asia. Tidligere i år har FBI advart om at USB-enheter med malware ble sendt via posten til amerikanske firmaer. Det skal være Kina som står bak operasjonen.

Også i Europa har det vært spredning av ormen "Raspberry Robin" i det siste via USB-enheter. Ofte er det fotobutikker brukt for fremkalling av bilder som fører til at enhetene blir infisert og tar med seg malware videre til bedrifter.
Referanser
https://therecord.media/espionage-group-using[...]
https://www.mandiant.com/resources/blog/china[...]

Ny ransomware oppdaget med Ukraina som mål

Forskere ved ESET har oppdaget en ny bølge med ransomware-angrep som er målrettet mot Ukrainske organisasjoner. Den nye kampanjen bærer likhet med tidligere kampanjer utført av APT-gruppen Sandworm. ESET har kalt den nye programvaren RansomBoggs og den er skrevet i .NET-rammeverket.
Referanser
https://www.welivesecurity.com/2022/11/28/ran[...]

Ikea undersøker cyberangrep mot butikker i Kuwait og Marokko

Ikea undersøker et cyberangrep som rammet butikker i Kuwait og Marokko, sammen med relevante myndigheter og dems cybersikkerhets partnere.

Det har blitt lekket filer, tilsynelatende av Vice Society ransomware gruppen, som tyder på at businessdata, kundedata og ansattdata har kommet på avveie.
Referanser
https://therecord.media/ikea-investigating-cy[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>