Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 25 November 2022

2022.11.25 - Nyhetsbrev

Nettsted brukt til etterligning av bedrifter (spoofing) beslaglagt av europeiske myndigheter. Interpol har beslaglagt $130 millioner fra cyber-kriminelle etter aksjon.

Nettsted brukt til etterligning av bedrifter (spoofing) beslaglagt av europeiske myndigheter

Nettstedet "ispoof", som har blitt brukt for å selge tjenester relatert til spoofing/forfalskning av bedrifters telefonnummer, har blitt tatt ned av politimyndigheter fra Europa, Australia og USA. Nettstedet skal ha tjent over 3,7 millioner euro i løpet av 16 måneder, samt forårsaket et estimert tap på 115 millioner euro globalt i forbindelse med svindel. 142 personer har blitt arrestert, inkludert administratoren av nettstedet.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/media-press/new[...]

Interpol har beslaglagt $130 millioner fra cyber-kriminelle etter aksjon

Interpol kunngjorde på torsdag at de hadde beslaglagt $130 millioner i virtuell valuta etter en global aksjon mot finansiell kriminalitet og hvitvasking av midler. Aksjonen har fått navnet HAECHI-III, har pågått fra juni i år og har ført til arrestasjon av 975 personer. Sakene omfatter blant annet pyramidespill og call-center aktivitet relatert til svindel.
Referanser
https://thehackernews.com/2022/11/interpol-se[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>