Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 15 November 2022

2022.11.15 - Nyhetsbrev

Ny svindel retter seg mot nettsider og adminstratorer. ESET research med ny APT aktivitets-rapport. Australia vurderer å forby betaling av løsepenger til cyber-kriminelle. Fant russisk kode i tusenvis av apper.

Ny svindel retter seg mot nettsider og adminstratorer

En aktiv svindel-kampanje med utpressing retter seg mot nettsteder og deres administratorer over hele verden. Angriperne hevder å ha hacket servere og krever 2500 dollar for ikke å lekke data. Angriperne (som kaller seg Team Montesano) sender e-poster med emner som “Your website, databases and emails has been hacked”. E-postene ser ikke ut til å være målrettede og har blitt sendt ut til personlige blogger, offentlige instanser og større selskaper.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

ESET research med ny APT aktivitets rapport

ESET har sluppet en rapport om deres analyser av APT aktiviteter fra mai til august 2022. Det har ikke vært noen nedgang i aktivitet fra russiske, kinesiske, iranske eller nord-koreanske trusselaktører. I følge rapporten er de russisk-tilknyttede gruppene hovedsaklig involvert i operasjoner mot Ukraina. APTer som er observert i denne sammenhengen er Sandworm, Gamaredon, InvisiMole, Callisto og Turl.

Fly- og forsvarsindustrien fortsetter å være av stor interesse for Nord-Koreanske grupper, sammen med finans og kryptovalutafirmaer. I Midtøsten var organisasjoner knyttet til diamantindustrien mål for Agrius i det Eset tror var et forsyningskjedeangrep som misbrukte en Israel-basert programvarepakke.

Eset observerte også flere kampanjer gjennomført av MirrorFace, som trolig er knyttet til Kina. Aktøren utførte trolig en målrettet kampanje mot valget i Japan.
Referanser
https://www.welivesecurity.com/wp-content/upl[...]

Australia vurderer å forby betaling av løsepenger til cyber-kriminelle

Australia har i de siste ukene vært utsatt for flere alvorlige cyber-angrep som også har involvert løsepenger. Medibank og Optus er blant firmaene som har blitt rammet, noe som resulterte i tap av store mengder personlig informasjon for kunder og ansatte.

Australske myndigheter vurderer nå å forby betaling av løsepenger, for å forsøke å få hackere til å holde seg unna landet. Det har også blitt opprettet en cyber-politi-enhet som skal kjempe tilbake mot angriperne. Enheten skal ha medlemmer både fra det føderale politiet (AFP) og utenlandsetteretningen (ASD). Gruppen skal ha tillatelse til å utføre cyber-angrep mot kriminelle.
Referanser
https://www.reuters.com/technology/australia-[...]

Fant russisk kode i tusenvis av apper

Nyhetsbyrået Reuters melder at en rekke apper i både Google og Apples butikker nå viser seg å ha russisk innhold. Innholdet ble presentert som amerikansk, gjennom at utviklerne i Pushwoosh har oppgitt amerikanske adresser for sine kontorer, og laget falske ansattprofiler på Linkedin. Selskapet er i realiteten fra Sibir.

følge Reuters driver Pushwoosh med brukerprofilering og pushvarsling basert på aktiviteten i appene den er del av. Dataene som samles skal være lignende de Google og Facebook samler, inkludert geolokasjon. Det er så langt ikke funnet tegn på misbruk av dataene.
Referanser
https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/JQO61R/fan[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>