Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 8 November 2022

2022.11.08 - Nyhetsbrev

Myndighetene i USA beslaglegger stjålne Bitcoins fra enda en Silk Road-hacker. Cyber-angrep førte til stans i togtrafikken i Danmark. Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for oktober 2022.

Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for oktober 2022

Denne måneden er hovedsakene at Albania vurderte å utløse NATOs artikkel 5 etter cyberangrep fra Iran og datalekkasje fra Microsoft.
Referanser
https://telenorsoc.blogspot.com/2022/11/oppsu[...]

Myndighetene i USA beslaglegger stjålne Bitcoins fra enda en Silk Road-hacker

Et lenge nedlagt undergrunnsmarked for narkotika på det mørke nettet kalt the Silk Road, har vist seg å være en gullgruve for amerikanske myndigheter. I går annonserte US Department of Justice at de har siktet en mann fra Georgia for å ha stjålet over 50.000 bitcoin fra Silk Road i 2012. James Zhong har allerede innrømmet saken. Nøklene til verdiene var lagret i en liten datamaskin, gjemt i en Popcorn-boks som igjen var gjemt under gulvplankene på badet.
Referanser
https://www.wired.com/story/silk-road-bitcoin[...]
https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/us-attor[...]

Cyber-angrep førte til stans i togtrafikken i Danmark

Et angrep på en underleverandør av IT-systemer til DSB (Danske Statsbaner) førte til at nesten alle tog i Danmark måtte stanse i flere timer. Leverandøren Supeo hadde blitt rammet av et løsepengevirus og slo av serverne sine. Dette gjorde at en kritisk app for togførere ikke lengre fungerte og gjorde at togene måtte stoppes av sikkerhetshensyn. Appen gir vanligvis informasjon om fartsgrenser, arbeid på linjene osv.
Referanser
https://www.securityweek.com/cyberattack-caus[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>