Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 3 September 2018

2018.09.03 - Nyhetsbrev

Cobalt med nye angrep mot finanssektoren. Israel-basert selskap hacket redaktør for å imponere kunde.

Cobalt med nye angrep mot finanssektoren

Den kjente gruppen Cobalt er igjen mistenkt for nye angrep. Det mistenkes at gruppen står bak angrep i over 40 land, og har potensielt stukket av med 10 millioner euro for hvert angrep. I mars ble mistenkte ledere av gruppen arrestert av Europol, men nye angrep ble sett få uker etter arrestasjonene. I det siste angrepet er russiske NS Bank og den rumenske banken Patria Bank utsatt for phishing og tyverier.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/notorious-cyber[...]

Israel-basert selskap hacket redaktør for å imponere kunde

Myndighetspersoner fra de Forente Arabiske Emirater skal i over et år ha brukt spionasjeverktøy utviklet av selskapet NSO-group basert i Israel. Da selskapet tilbød dem en kostbar oppdatering av verktøyene, ble det forespurt om selskapet kunne leverte dokumentasjon av vellykket spionasje mot en rekke viktige personer. En Saudi-Arabisk prins og en redaktør i en kjent arabisk avis skal ha vært blant de ønskede målene.

Fire dager senere skal en representant for NSO-group ha sendt en e-post med opptak av telefonsamtaler utført av redaktøren, Abdulaziz Alkhamis. Senere skal redaktøren ha bekreftet at samtalene ble utført av han, og at han ikke visste at han ble overvåket. Informasjonen har kommet frem i en rettssak der NSO-group er beskyldt for deltakelse i ulovlig spionasje.
Referanser
https://www.nytimes.com/2018/08/31/world/midd[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>