Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 26 September 2018

2018.09.26 - Nyhetsbrev

Tidligere NSA-ansatt dømt til 66 måneders fengsel. Mozilla med ny varslingstjeneste for misbrukte brukeropplysninger.

Tidligere NSA-ansatt dømt til 66 måneders fengsel

En tidligere NSA-ansatt tok med seg gradert materiale til sin hjemme-PC mellom 2010 og 2015. Dette førte til at russiske myndigheter fikk tak i det graderte materialet, antakeligvis gjennom anti-virus-programvare fra Kaspersky Labs. Programvare fra Kaspersky har siden blitt forbudt på statlige datamaskiner. Kaspersky benekter at de har gitt videre gradert materiale til russiske myndigheter.
Referanser
https://www.securityweek.com/ex-nsa-hacker-se[...]

Mozilla med ny varslingstjeneste for misbrukte brukeropplysninger

Mozilla varsler lansering av en ny tjeneste ved navnet Monitor. Tjenesten bruker databasen som vedlikeholdes av sikkerhetsforskeren Troy Hunt, og som finnes tilgjengelig på Internett under navnet Have I Been Pwnd. Tjenesten er en stor database over e-postadresser som er funnet i lekkasjer fra innbrudd hos tjenesteleverandører som LinkedIn og Adobe. Mozilla ønsker å varsle brukere som finnes i databasen, og en kan melde seg på for å bli varslet.
Referanser
https://duo.com/decipher/mozilla-rolls-out-fi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>